2020 SAÇ BAKIM ÖNERİLERİ

YAZAR

KATEGORİ

PAYLAŞ

Yoğun ve stresli geçen günlerin yorgunluğu sadece bedenen fark edilmiyor. Yorucu günün veya haftanın sonunda saçlarımız da ne yazık ki çok etkileniyor. İşten,okuldan veya gezmeden geldiğimiz de bir duş alıp kurutmak saçların sadece dış görüntüsünü düzeltiyor. Fakat sağlıklı saçlara sahip olmak için yeterli değildir. Görüntünün yanı sıra sağlıklı saça sahip olabilmek için günlük ve haftalık bakımların da yapılması  çok önemlidir. Doğal saç bakım kürleri 15 günde bir yapılıyor etkili oluyor ama kısıtlı zamanlar için hazırlaması bir hayli zor olabiliyor.  Bunlar için saç bakım ürünleri kurtarıcımız oluyor.

Saç Bakım Şampuanları

Her saç tipine ve günlük kullanıma uygun olan şampuanları bir çok kozmetik mağazalarında,marketlerde bulmak çok kolaydır. Sürekli kullandığınız şampuanların saç derinize PH değerleri ne kadar yakın olursa kiri o kadar iyi arındırmaktadır. Bir ürünün PH derecesi yükselirse ciltte kalıntı bırakma ve cildi kurutup tahriş etme özelliği de artmaktadır. Çoğu kişi saçını şampuanla yıkadığında, şampuanın saçını daha hacimli yaptığını ve dolgun gösterdiğini söyler. PH’ı yüksek temizleyiciler saçın dış kısmındaki kapakları açarak saçı daha kabarık gösterir. Ancak sağlıklı saçın kapaklarının kapalı durması gerekir. Açık kapaklar saçın dış etkenlere karşı dayanıklılığını kaybetmesine sebep olur ve saçı daha mat ve soluk gösterir. Saçları günlük yıkamak saça zarar vermez bunlar doğru bilinen yanlışlardır. Önemli olan saç tipinizi biliyorsanız buna uygun saç bakım şampuanları kullanmanızdır.

Saç Bakım Kremleri

Saç kremi kullanımı artık neredeyse zorunla hale gelmiş bir üründür. Saç boyası ve saça uygulanan işlemler saçların zaman içinde kurumasına ve sertleşmesine neden olmaktadır.

  • Saç kremi kullanımı

Sertleşen saçlarda yumuşaklık ve kolay taranma gibi faydalar sağlar. Öncelikle birçok kişinin yaptığı bir yanlış; şampuanlamadan önce saç kremi kullanmaktır. Şampuan işlemini gerçekleştirmeden saç kremi kullanımı önerilmez. Yapısından dolayı saçtan arınması zor olan saç kremlerinin saç diplerine temas ettirilmemesi gerekir. Aksi takdirde saç dökülmeleri gerçekleşebilir. Kremli saçı iyi durulamak; saçtan arınmasını sağlamak da büyük önem taşır. Doğru saç kremi uygulaması ise; saç uçlarından başlayarak yumuşak hareketlere saça masaj yapılması şeklindedir.  Durulamaya geçildiğinde ise saçı tutamlara ayırarak her birini ayrı durulamak kremin saçınızdan daha iyi arınmasını sağlayacaktır.

Saç Bakım Yağları

Saç yağları tam bir mucize üründür. Saçları canlandıran ve besleyen saç yağlarının kullanımı duş sonrası bakım için önemlidir.. Saç yağları saçınızı şekillendirir, aşırı sıcaktan korur ve uçlarının kırılmasını önler. Sürekli kullandığım ve size de tavsiye edebileceğim saç bakım yağı Elidor’un avakado ve üzüm çekirdeği yağı ürünüdür. Saç bakım yağları 3 aşamada kullanılabilir.

  • Islak saça uygulayın

Saçlarınızı ıslakken veya hafif nemliyken uygulamanız önerilmektedir. Ancak saç yağları şampuan, nemlendirici gibi ürünlerle de karıştırılabilir.

  • Saç şekillendirme sonrasında uygulanabilir

Saçlarınıza fön çektikten veya maşa yaptıktan sonra uygularsanız bukleler ve saç tutamları daha parlak görünecektir. Sahile gitmeden önce uygulandığında saç yağı saçınızı klordan ve denizdeki tuzdan korur.

  • Uykudan önce uygulanabilir

Uyumadan önce nohut büyüklüğündeki saç yağını avucunuza yayın. Parmaklarınızı saçlarınızın arasından geçirerek her tarafa ulaşmasını sağlayın. Uykudan önce uygulandığında saçlardaki hasarın giderilmesine yardımcı olur.

Saç Bakım Maskesi

Saçların tıpkı cilt gibi bakıma ihtiyacı oluyor. Saç maskeleri saç sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olurken saçların güçlenmesini ve sağlıklı görünmesini sağlar. Saç maskelerini dışarıdan alabileceğiniz gibi evinizde doğal malzemelerle saç maskeleri yapabilirsiniz. Saç maskeleri yapımı için zamanınız olmuyor ve kozmetik saç ve bakım ürünleri kullanıyorsanız öncelikle aldığınız saç maskesinin içeriğini okumalısınız. Eğer size uygun bir saç maskesi ise saçınıza uygulamadan önce detaylarını, kullanımı, kaç günde bir uygulanması gerektiğini okumalı ve aynı şekilde saçınıza uygulamalısınız. Saç maskelerinin düzenli kullanımı önemlidir. Saç maskesini uygularken kafa derisine masaj yaparak tüm kafa derisine ve saçlara maske uygulanmalıdır.

 

Bir önceki yazımız olan 2019 Yaz Erkek Modası başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

YAZAR

PAYLAŞ