Göbek (Karın) Yağları Nasıl Erilitir?

YAZAR

KATEGORİ

PAYLAŞ

Kadınların en çok şikayet ettiği ve çözüm aradığı konulardan olan göbek (karın) yağları nasıl eritilir konusuna el atalım istedik. Bilindiği üzere dengesiz beslenme sonucunda vücudun belli başlı tepkileri olur. Bu tepkilerin en kötüsü de şüphesiz ki karın bölgesinde kalıplaşmış hale gelen ve kötü görüntü oluşturan yağlanma sorunları diyebiliriz.

Karın bölgesindeki yağlar, özellikle yaz ayları geldiğinde bikini hayali kuran kadınlar için ciddi manada sıkıntı teşkil ediyor. Hal böyle olunca da karın ve basen bölgesinde ki kötü görüntü kadınlar için tam bir çile. Bizde elimizden geldiğince göbek (karın) yağlarından kurtulmanın yolları üzerinde sizlere birkaç önemli fikir sunacağız. Bu fikirlerin çoğu ise Avrupa’lı kadınların uygulamalarından alınarak sunuldu.

Göbek (Karın) Yağları Nasıl Oluşur?

Öncelikle insan vücudu belli bir sistematikte çalışır. Aşırı şeker depolaması ya da yağlı gıdaların tüketilmesinin ardından vücudun bunu yakması ciddi manada zorlaşır. Hal böyle olunca yakılamayan tüm yağlar vücuda saplanıp kalır.

Bu saplanıp kalan yağ tabakalarının da yerleştiği bölgenin önemi çok büyüktür. Kadınlarda özellikle bu yerleşme karın ve basen bölgelerinde olur. Dolayısı ile görüntü açısından da sıkıntılı bir durum ortaya çıkabilir. Şimdi sizlere bu anlamda avantajlı bazı seçenekler sunma yoluna gideceğiz.

A-) Şeker Tüketimini Bitirin

Şeker, özellikle vücut yağlanmasının en önemli nedenlerinden birisi olarak kabul edilir. Kadınlarda özellikle kimi zaman çikolata, pasta gibi ürünlerin krizleri ciddi manada yaşanabilir. Ancak bununla mücadele etmek ve dirayetli olmak gerekir.

Çay tüketirken dahi şeker tüketimini ortadan kaldırarak bir nevi alkali sürecine girmeniz önemlidir. Vücut, 4. günden sonra şeker almadığında ise kalıplaşmış yağları enerji kaynağı olarak kullanır. Dolayısı ile yağ yakım süreci hızlanır.

B-) Su Olmazsa Olmazlardan

Vücudun en önemli kaynaklarından birisi SU olarak bilinir. Kış aylarında günlük su tüketimi azalırken yaz aylarında bu oran ciddi manada artar. Ancak sağlık literatüründe bununda belli bir sınırı olduğunu unutmamak gerek.

Yaz ya da kış ayları farketmeksizin günde en az 3 litre su tüketimi çok önemlidir. Su, vücudun dolaşım sistemini destekler ve tüm mikropların idrar ile dışarı atılmasını sağlar. Yakılan yağlar da idrar yolu ile dışarı atılır ve bu sayede denge sağlanır.

C-) Protein Alın, Lifli Gıdalar Tüketin

Göbek (karın) yağları kurtulma yolları dediğimiz zaman beslenme düzeni en önemli seçenekler arasında yer alır. Gün içerisinde sık öğünler ile az az tüketim çok fazla önemsenen bu konudur. Bu sayede nefis ile mücadele ve aç kalmaya karşı dayanıklılık da ciddi manada artış gösterir.

Beslenirken özellikle protein alımına dikkat ediniz. Balık eti, kırmızı et ve doğal beyaz et tüketimi önemlidir. Haftada en az 3 öğünde kullanılması son derece tavsiye edilir. Domates, salatalık, portakal gibi sebze ve meyvelerde lif içerir ve yağ yakma noktasında çok önemlidir.

D-) Saf Ekmek Raflara, Kepekli Ekmeklere Geçin

Karbonhidrat, bilhassa vücudun ödem yaparak şişmesinde en önemli seçeneklerden birisi olarak kabul görür. Bu neden dolayısı ile günlük karbonhidrat alımının en önemli etkenlerinden başı çeken seçenek EKMEK olacaktır.

Fırından ya da marketlerden aldığımız saf ekmek tüketimini bir kenara bırakın. Ekmek tüketiminde tam tahıllı kepek ekmekleri tüketin. Bu şekilde vücudunuz, dinamizm kazanacak ve sıradan karbonhidrat alımı yerine daha düzeyli ve kaliteli bir beslenme aşamasına geçecektir.

E-) Egzersiz Olmazsa Olmaz

Bu uygulamaların tamamı sizlere yağ yakmanızda yardımcı olacak iken sağlıklı bir yaşamın da ilk adımlarını atmanıza yardımcı olur. Egzersiz, yağ yakımı konusundan ciddi anlamda fark yaratan unsurların başında gelir.

Günlük en az 1 saatlik tempolu yürüyüşün dahi ciddi anlamda etkisi olacaktır. Yağ yakımını destekleyen bu egzersizler adından söz ettirir. Yürüyüşün aksine koşu yapmanızın da ciddi anlamda önem arz ettiğini kesinlikle unutmayın.

Bir önceki yazımız olan TurkoVac Aşısı Ne Zaman Çıkacak? Özellikleri Neler? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

YAZAR

PAYLAŞ